Web, UI/UX design & Development

DesertDog is gespecialiseerd in alle facetten van webdesign en -development: van het ontwerpen, user experience en interaction designers tot het bouwen van websites, html mailings, landing pages, web applicaties en andere internet-toepassingen. Je hebt van de intake tot aan de nazorg 1 contactpersoon. We maken gebruik van gebruiksvriendelijke cms-systemen, zodat je -als je dat wil- zelf makkelijk je website kunt voorzien van content. We kunnen je daar uiteraard ook in ontzorgen.

Waarschijnlijk heb je de termen “webdesign” en “webdevelopment” wel eens gehoord, maar wat is eigenlijk het verschil?

Web, UI/UX design

De term webdesign verwijst vaak naar het hele proces van het maken van een website, dus ook het programmeren van de website. Maar webdesign is eigenlijk het grafisch concept van de website.

Het grafisch concept wordt meestal gemaakt in Adobe Photoshop, Adobe Xd of een ander grafisch ontwerpprogramma. Wanneer een webdesigner het grafisch concept, UX/UI ontwrp en interactieve prototypes klaar heeft, wordt het naar de klant gestuurd ter goedkeuring. Nadat deze is goedgekeurd gaat het naar de webdeveloper(s) voor het programmeren van de website.

Webdevelopment

De term webdevelopment verwijst naar het proces van het omzetten van het grafisch concept (webdesign) naar een website. Webdevelpment is eigenlijk de technische kant de website.

Dit proces bestaat uit het programmeren van HTML, PHP, CSS en Javascript. Daarna wordt, in de meeste gevallen, de website gekoppeld aan een Content Management Systeem (CMS). Hiermee kunt u eenvoudig de inhoud van uw website aanpassen. Of het nu gaat om tekst of afbeeldingen; iedereen kan ermee uit de voeten.

Een greep uit het Web, UI/UX design & Webdevelopment portfolio